Folkene bag feriecentret Ribe Byferie Resort har formået at kombinere det kommercielle med det kulturelle. Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet og netværket ’Kommunenetværk for bygningskulturen i planlægningen’ har netop afholdt inspirationsmøde for alle medlemskommuner, og her var Ribe Byferie Resort inviteret med, for at fortælle hvordan de kombinerer byens rige kulturliv og kulturarv med turisme og god forretning for ikke bare sig selv, men for en stor del af byen. 

Feriecentret har specialiseret sig i at skabe forretning, ved at sammenkæde byens seværdigheder og events med ferieophold og god mad. Det hele er strikket sammen på en måde, så en stor del af byens erhvervsliv tjener på samarbejdet og byens kulturarv dyrkes og bruges på fornemmeste vis. Det hele er til stor glæde for feriecentrets mange gæster, der køber ferieophold med både forplejning og gode oplevelser.

”Vi gør det vi er bedst til, hver især”, forklarer Heidi Maimburg og uddyber:

”Vi driver et overnatningssted, men vi driver ikke restaurant og bager ikke brød – vi samarbejder til gengæld med byens øvrige erhverv, og det er til fælles gavn, både for erhvervslivet i Ribe med også for vores gæster. Noget af det, der er så skønt når man er på ferie, er nemlig at komme ud og ”mærke det lokale liv””.

Har du fået læst?

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Kromand: ”Mentaliteten har ændret sig”

HORESTA fortæller til Euroman, at det er deres indtryk, at det går okay for de finere kroer, som blandt andet satser på et højt madniveau, mens det for de mere værtshuslignende kroer er en anden snak. I en rapport om danskernes udespisevaner fra 2018 fremgår det også, at besøgstallene for eksempelvis caféer er stigende, mens de er dalende for værtshuse og diskoteker.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne