Sinatur Hotel & Konferencekædens seks hoteller har halveret antallet af gange, hvor lastvogne leverer varer. Det giver både bedre miljø og bedre økonomi, skriver Vafo.dk.

I 2015 fik Sinatur Hotel & Konference leveret varer i alt 1026 gange fordelt på de seks hoteller. I 2018 er det antal faldet til 577, selvom omsætningen i samme periode er steget fra 151 til 163 millioner kroner. Færre leveringer er en gevinst for både miljøet og økonomien.

”En varelevering til et af vores seks hoteller belaster i gennemsnit miljøet med 25,9 kilo CO2. Når vi har fået 449 færre leveringer, har vi således opnået en samlet besparelse på i alt 11,6 ton CO2. Dertil kommer en økonomisk gevinst, fordi vi også opnår en bonus ved at samle vores indkøb”, siger Kari Brandsgård, der er direktør på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference.

Har du fået læst?

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne