Sidste år blev der sat rekord i Københavns Lufthavn, der for første gang rundede én million rejsende fra USA, hvilket er en fordobling på syv år, viser en opgørelse fra Københavns Lufthavn og VisitDenmark.

Tallet er vokset med 555.000 rejsende siden 2010 og ligger også markant over niveauet inden finanskrisen.

Dermed er amerikanerne den tredjestørste gruppe flyrejsende til Danmark, kun overgået af svenskere og briter.

I luftfartsselskabet SAS har øjnene været stift rettet mod det amerikanske marked, fortæller selskabets pressechef, Mariam Skovfoged.

Har du fået læst?

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne