En arbejdsgruppe under regeringen har kigget på mulighederne for at udlicitere foreningernes kantiner i et forsøg på at bekæmpe konkurrencen mellem private erhvervsdrivende og det offentlige, som er blevet kritiseret for at være en ulige kamp.

Ifølge Jyskevestkysten har økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille(LA) i et skriftligt svar til et spørgsmål stillet af folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen (SF), skrevet, at forslaget om udlicititering nu ikke bliver til noget.

"Jeg kan oplyse, at der er tale om et forslag, som er indgået i et foreløbigt bruttokatalog over mulige begrænsninger af kommunalfuldmagt- og myndighedsfuldmagtsregler om erhvervsvirksomhed som led i arbejdet med fair og lige konkurrence. Der er ikke tale om et forslag, som regeringen støtter eller ønsker at arbejde videre med. Jeg kan således besvare spørgsmålet bekræftende," skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Har du fået læst?

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Ny lovgivning: Må virksomheden afvise handicappede?

Der er vedtaget en ny lov om forskelsbehandling på grund af handicap. Loven bliver også omtalt som et ”diskriminationsforbud mod handicappede”, og den betyder blandt andet, at mennesker med handicap for eksempel ikke længere kan blive afvist fra en cafe eller restaurant med henvisning til deres handicap.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne