Nordsjælland byder på flotte strande og attraktioner, som hvert år tiltrækker mange turister, der camperer, bor i feriehuse eller på hotel, skriver Halsnæs Avis. I 2017 var antallet af overnatninger over 1,4 millioner i de fem nordsjællandske kommuner: Helsingør, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Hillerød.

Og særligt detailbutikkerne lukrerer på turisterne. Ifølge de nyeste tal fra VisitDenmark står turisterne for 41 pct. af det samlede forbrug inden for detailhandlen. Derfor har turister en stor betydning for hele detailsektoren i området, fortæller Annette Sørensen, direktør hos VisitNordsjælland.

Danske turister udgør stadig majoriteten af turisterne i Nordsjælland. 70 pct. af alle turister i Nordsjællands fem største turistbyer er således danske. Tyskere udgør det største udenlandske marked, efterfulgt af svenskere, nordmænd og hollændere.

Har du fået læst?

VisitDenmark satser på sultne tyskere med dyr smag

Michelin-restauranter tjener flere og flere penge, og det er særligt på turister, som besøger Danmark for at spise. Men det er ikke kun de 28 danske Michelin-restauranter, der nyder godt af de såkaldte gastroturister.

HORESTA om ny bæredygtighedsanalyse: Vi har en førerposition

VisitDenmark har offentliggjort en analyse af udenlandske turisters holdning til bæredygtighed på fem vigtige udenlandske markeder. Analysen viser blandt andet, at turister med et godt kendskab til Danmark, og de forbinder Danmark med bæredygtighed. Danmark bliver for eksempel forbundet med parametre som grønne løsninger og en ren destination med rent vand og ingen skrald.

Restauranters indtjening er faldet drastisk

Gennem de seneste år har restaurationsbranchen redet på en bølge af stigende omsætning, der på fire år frem mod 2018 er vokset med 25 pct. til 45,9 mia. kr. De gunstige tider har dog skabt store udfordringer med indtjeningen, viser en ny analyse fra revisions- og konsulenthuset Deloitte, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne