Den kinesiske restaurantkæde Xiabu Xiabus markedsværdi er på få dage faldet med et beløb, der svarer til 1,23 milliarder kroner.

Det sker, efter en gravid kvinde den 6. september fandt en kogt rotte i sin suppe og lagde et billede af det på Weibo, der er den kinesiske pendant til Facebook. Det skriver BBC.

Den efterfølgende shitstorm på sociale medier har været så voldsom, at Xiabu Xiabu, der driver 300 restauranter i Kina, nu er i knæ. Den lokale Xiabu Xiabu-restaurant i Shandong-provinsens Weifang City blev kort efter hændelsen lukket ned, mens myndigheder undersøger hændelsen.

Har man lyst til at stille nysgerrigheden om det omtalte billede, kan det ses her.

Har du fået læst?

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Spisested snød kinesiske kokke for løn: Med myndigheders accept blev syv nye ansat

33.500 kroner hver måned. Det var, hvad en restaurant i Ringsted over flere måneder i 2016 og 2017 lovede i løn til fem kinesiske kokke. Men de tusindvis af kroner i månedsløn blev nogle gange slet ikke udbetalt. Det erkendte ejerne af den kinesiske restaurant senere, da politiet tiltalte restauranten for brud på udlændingeloven, skriver DR.

Ny HORESTA-analyse: Denne hotelkategori har erhvervets største overskud

Fra 2016 til 2018 er resultatet før skat er faldet med 2,0 procentpoint hos det typiske hotel i Danmark, således at overskuddet ender med et plus på 3,3 pct. af omsætningen. Sådan lyder det i HORESTAs nye brancheanalyse, Hotel Market Report 2018/2019, der ser nærmere på det danske hotelerhverv.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne