Den kendte tv-kok og kogebogsforfatter Jamie Oliver måtte gribe dybt og meget hurtigt i egne lommer for at redde sin restaurantkæde Jamie's Italian sidste år. Jamie's Italien var ved at gå neden om og hjem, og for første gang fortæller briten nu til Financial Times, hvor tæt han reelt var på at måtte dreje nøglen om.

Han var i september sidste år i gang med at indspille et afsnit til en tv-serie, da mobilen pludselig ringede. Det viste sig, at det skulle bilve et meget ubehageligt opkald. Personen i den anden ende fortalte ham, at Jamie's Italians 43 restauranter var i alvorlige problemer og balancerede på grænsen til fallit.

"Vi var simpelthen løbet tør for penge. De gav mig to timer til at overføre penge og redde kæden, ellers ville det hele gå op i lort den samme dag eller senest dagen efter. Det var meget dramatisk," fortæller han til FT.

Han måtte derfor bede sin bank om først at overføre 62 mio. kr. (7,5 mio. GBP) fra egen formue og hælde dem i restauranterne. Og yderligere 43 mio. kr. nogle måneder senere.

Har du fået læst?

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne