Rambøll anslår, at tre danske Formel 1-løb vil skabe en meromsætning på 1,3 mia. kr. fra tilskuere. Sådan lyder konklusionen i en analyse af omsætningen, som er betalt af Foreningen til Fremme af Formel 1 i København.

Her anslår Rambøll, at primært de forventede 150.000 udenlandske Formel 1-turister over tre år i alt vil skabe en ekstra omsætning på 1279 mio. kr.

"Det ekstra forbrug fra turister har en helt reel økonomisk værdi for staten. Derfor har det været en forudsætning, og er det stadig, for at det kan hænge sammen, at det bliver anerkendt fra offentlig side, at eventet har en værdi for Danmark og København," siger Lars Seier Christensen, der er med i gruppem, som forsøger at trække arrangementet til landet.

"Alle der får noget ud af det her, skal selvfølgelig bidrage til det, ellers kan det ikke lade sig gøre. Det koster 570 mio. kr. at stable på benene det første år, og det kan vi simpelthen ikke få direkte ind i billetindtægter. Hvis vi kunne få det til at løbe rundt for os med 0 kroner i offentlig støtte, havde vi da bare gjort det," siger Lars Seier Christensen.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne