Rambøll anslår, at tre danske Formel 1-løb vil skabe en meromsætning på 1,3 mia. kr. fra tilskuere. Sådan lyder konklusionen i en analyse af omsætningen, som er betalt af Foreningen til Fremme af Formel 1 i København.

Her anslår Rambøll, at primært de forventede 150.000 udenlandske Formel 1-turister over tre år i alt vil skabe en ekstra omsætning på 1279 mio. kr.

"Det ekstra forbrug fra turister har en helt reel økonomisk værdi for staten. Derfor har det været en forudsætning, og er det stadig, for at det kan hænge sammen, at det bliver anerkendt fra offentlig side, at eventet har en værdi for Danmark og København," siger Lars Seier Christensen, der er med i gruppem, som forsøger at trække arrangementet til landet.

"Alle der får noget ud af det her, skal selvfølgelig bidrage til det, ellers kan det ikke lade sig gøre. Det koster 570 mio. kr. at stable på benene det første år, og det kan vi simpelthen ikke få direkte ind i billetindtægter. Hvis vi kunne få det til at løbe rundt for os med 0 kroner i offentlig støtte, havde vi da bare gjort det," siger Lars Seier Christensen.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne