Sidste år åbnede en direkte flyrute mellem Indien og København – og den har haft stor betydning i forhold til at få tiltrukket indiske turister til hovedstadsområdet.

Allerede i årets første syv måneder har der ifølge Wonderful Copenhagen været 48.000 indiske overnatninger i Region Hovedstaden, og det er en stigning på over 20 procent i forhold til sidste år. Isoleret set har juli måned især været god med en stigning på 45 procent.

”Indien er verdens næststørste marked for udrejsende turister, så potentialet i Indien er meget stort. Derudover er gennemsnitsalderen i Indien kun 27 år, og netop de helt unge er særligt interessante for os som segment, da de matcher vores udbud af oplevelser og vores kultur bedre end de ældre segmenter, der er mere traditionelle i deres rejsemønster. De unge, som ofte rejser selvstændigt, bliver generelt også lidt længere på destinationen, og har et stigende forbrug, så vi får mere ud af dem”, siger kommunikationschef i Wonderful Copenhagen, Tine Kastrup-Misir.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne