McDonald’s har lanceret nye bægre til McFlurry-isen, hvor plasticlåget er væk. Isene er populære, så tiltaget vil spare miljøet for mere end 13 ton plastic om året, skriver FredericiaAvisen.

McDonald’s på verdensplan har allerede annonceret, at plastic som vi kender det i dag, skal være udfaset fra alle restauranter inden 2022, men ikke mindst i de skandinaviske lande er man forud for den tidsplan. I Sverige og Norge tester man eksempelvis netop nu pap-alternativer til plasticsugerørene, og kommerciel direktør i McDonald’s i Danmark, Mads Friis, håber, at testen går godt.

”Vi har næsten 180.000 gæster om dagen, så vi er klar over, at vi har muligheden for at gøre en forskel og er bevidste om vores ansvar. Tidligere i år indførte vi nye, miljørigtige bakkeservietter og sparer derved miljøet for næsten 14 ton skadeligt slagger om året. Men det skal ikke stoppe der, og der er absolut ingen grund til at vente til 2022, hvis udfasningen af plastic kan gå hurtigere. Jeg er i tæt dialog med mine kolleger i andre lande, og hvis eksempelvis Sverige og Norge kommer i mål med gode alternativer til sugerør, så kan jeg ikke se, hvorfor de ikke skal introduceres i Danmark hurtigst muligt,” siger Mads Friis.

Har du fået læst?

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Guides: Sådan inddrager du medarbejderne i kampen mod madspild

Ved du, hvor det meste madspild opstår i din virksomhed? Og hvordan inddrages medarbejderne i at håndterer problemet? Som en del af HORESTAs nye madspildsprojekt køres der en række indsatser for at inspirere virksomhederne til at nedbringe madspildet og gøre det til et fælles projekt blandt medarbejderne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne