McDonald’s har lanceret nye bægre til McFlurry-isen, hvor plasticlåget er væk. Isene er populære, så tiltaget vil spare miljøet for mere end 13 ton plastic om året, skriver FredericiaAvisen.

McDonald’s på verdensplan har allerede annonceret, at plastic som vi kender det i dag, skal være udfaset fra alle restauranter inden 2022, men ikke mindst i de skandinaviske lande er man forud for den tidsplan. I Sverige og Norge tester man eksempelvis netop nu pap-alternativer til plasticsugerørene, og kommerciel direktør i McDonald’s i Danmark, Mads Friis, håber, at testen går godt.

”Vi har næsten 180.000 gæster om dagen, så vi er klar over, at vi har muligheden for at gøre en forskel og er bevidste om vores ansvar. Tidligere i år indførte vi nye, miljørigtige bakkeservietter og sparer derved miljøet for næsten 14 ton skadeligt slagger om året. Men det skal ikke stoppe der, og der er absolut ingen grund til at vente til 2022, hvis udfasningen af plastic kan gå hurtigere. Jeg er i tæt dialog med mine kolleger i andre lande, og hvis eksempelvis Sverige og Norge kommer i mål med gode alternativer til sugerør, så kan jeg ikke se, hvorfor de ikke skal introduceres i Danmark hurtigst muligt,” siger Mads Friis.

Har du fået læst?

Nyt Visitor: Den kødfri bøf er kommet for at blive

I 2016 var der ingen, men nu har McDonald’s tre vegetariske burgere på menuen. Den nye adm. direktør i kæden, Mads Friis, fortæller, at de kødfrie burgere særligt er målrettet det unge segment, hvor flere og flere betragter sig selv som fleksitarer.

Det skal være sjovt at undgå madspild

Mindre madspild er ikke en ny tanke i HORESTA. Men hvor det tidligere var et rent økonomisk spørgsmål, som kunne forvandle røde bundlinjer til sorte, er der i dag også et tydeligt miljøaspekt i det. Og HORESTAs medlemmer har det sjovt med at finde på nye ideer, skriver Planet-Tech.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne