Det er en erfaren gastronomisk chef, der overtager roret i køkkenet på Hotel Stella Maris ved sundet i Svendborg fra midt september. Det lokale bysbarn, Anders Granhøj, hvis mad mange svendborgensere har elsket de sidste 25 år og savnet de sidste mange år, er tilbage ved komfuret med sit ærlige og begejstrede håndværk med de dybe franske rødder.

”Jeg glæder mig til at give gæsterne en oplevelse, som de kan mærke,” siger Anders Granhøj.

”For mig at se er der alt for mange menukort og serveringer, der minder om hinanden. Jeg tror, kokkene har tabt sig selv lidt i det sikre valg i stedet for at gå efter nydelsen og det lækre. Restauranten på Stella Maris er helt speciel, fordi den jo både er skabt til hotellets gæster og alle dém, der bare vil have en unik oplevelse. Fælles for dem er, at de skal kunne komme, slappe helt af og føle sig i ekstremt gode hænder og forkælede. Man skal mærke omsorgen, og man skal kunne vælge, om man vil have overraskelser, udfordringer eller glædelige gensyn.

Anders Granhøj, der har tilbragt en stor del af sin tidligere karriere i Frankrig, hvor han blandt andet var med til at vinde Michelin-stjerner, vil gerne have Sydfyn mere synlig på det gastronomiske europakort.

”Vi går ikke efter hverken stjerner eller priser. Vi går efter, at hver gæst, der har været her, har haft en så god oplevelse, at den har været værd at dele med andre. Min erfaring siger mig bare, at jo mere man kan smage den gode hensigt og kokken, jo mere kommer man samtidig i spil om de gode anmeldelser i gastronomiske vejvisere som White Guide og lignende.”

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne