Der sker store forandringer i danskernes madvaner i disse år. Forbrugerne lægger i stadig større stil økologiske madvarer med lav fedtprocent i indkøbskurven, mens pakker med bøffer og bacon oftere må vige pladsen til fordel for linser og kikærter.

Det mærker man dog ikke hos McDonald’s, hvor 180.000 danskere lægger nu vejen forbi hver dag. Det er gennemsnitligt 20.000 flere daglige gæster end for bare et år siden. Kædens omsætning, som sidste år landede på 2,3 mia. kroner og dermed en vækst på fem pct. fra året før, er i første halvår af 2018 steget med yderligere seks pct. sammenlignet med sidste år.

Fastfood-kæden har de seneste år investeret knap 400 mio. kroner i at ombygge restauranterne, og det har ifølge virksomhedens kommercielle direktør, Mads Friis, særligt bidraget til væksten.

Snart bliver burgerne også suppleret med cafe latte, cortado og americano, når fastfood-kæden inden længe vil forsøge sig med en barista i nogle af restauranterne.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Fredensborg-borger hædret hos McDonald's

Ved det årlige Kick Off-event for McDonald’s i Norden blev Claus Strand fra Fredensborg, der står bag McStrand-organisationen, der tæller syv – snart otte - McDonald's restauranter fordelt rundt i Nordsjælland samt i Slagelse og snart Vordingborg, hædret som 'Årets Franchisetager' hos McDonald’s, skriver Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg.

Ny HORESTA-analyse: Denne hotelkategori har erhvervets største overskud

Fra 2016 til 2018 er resultatet før skat er faldet med 2,0 procentpoint hos det typiske hotel i Danmark, således at overskuddet ender med et plus på 3,3 pct. af omsætningen. Sådan lyder det i HORESTAs nye brancheanalyse, Hotel Market Report 2018/2019, der ser nærmere på det danske hotelerhverv.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne