Ved EM i fodbold 2020 er København og Danmark vært for fire EM-kampe. Slutrunden afholdes i anledning af turneringens 60-års jubilæum i 12 forskellige europæiske lande.

Flere danske erhverv og brancher har planer om at udnytte hjemmebanefordelen, når EM i fodbold sparkes i gang om knap to år. Hos hotel- og restaurationsbranchen skal de eksempelvis i løbet af en treårig periode udvide kapaciteten med 8.500 nye hotelværelser, hvilket svarer til en stigning på 50 procent. Udvidelsen er et forsøg på at øge udbuddet i forhold til den stigende efterspørgsel på hotelværelser. Men samtidig vil det også imødekomme behovet for overnatningsmuligheder til de mange tilrejsende.

”Det er en massiv investering, der sker på meget kort tid, og derfor kan det godt på den korte bane blive en økonomisk udfordring. Men lige præcis i forhold til det her event er det en kæmpe fordel, fordi vi bliver i stand til at huse flere gæster”, siger Katia Østergaard, administrerende direktør i HORESTA.

Tidligere kulturminister og nuværende administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, der også var til stede for at holde oplæg ved tirsdagens arrangement hos DBU, lagde vægt på, at man som vært skal udnytte sine kapaciteter i stedet for at bygge nye faciliteter, som ikke vil komme i brug efter en slutrunde.

”Vi bygger ikke bare en masse hotelværelser til enkeltstående events. Vi gør det, fordi vi tror på, at der vil være en stadig stigende vækst i overnatninger. Det har vi kunnet se, at der har været gennem den seneste årrække. Hvert år sætter vi faktisk ny rekord for antal overnatninger”, siger Katia Østergaard.

SENESTE NYHEDSBREV

BRANCHENYHEDER

PRESSEKLIP

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne