Når man deles om oplevelserne og udlejning af boliger, skal man vel også deles om overskuddet. Ud fra dette princip overvejer verdens største platform for dele-boliger, Airbnb, nu at lade sine værter blive medejere, skriver Trendsandtravel.dk.

Det skal ske gennem udstedelse af aktier, som vil blive tilbudt direkte til de mennesker, der i dag udlejer deres boliger til millioner af Airbnb brugere verden over.

Airbnb tager i dag en kommission på mellem 9 og 15 pct for at formidle lejere og udlejere. Det har gjort Airbnb til en guldrandet forretning og platformens fire grundlæggere til milliardærer.

Ifølge online nyhedsmediet Axios har Airbnb sendt en anmodning til de amerikanske skattemyndigheder (SEC) for at få ændret de nuværende regler – og få lov til at lade sine værter få del i overskuddet.

Har du fået læst?

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA: ”Politikere har knap taget første skridt med Airbnb-lov”

Den nye Airbnb-lovgivning skaber langtfra lige konkurrence mellem hoteller og Airbnb-udlejere. Sådan lyder det fra HORESTA-direktøren Katia K. Østergaard i et debatpanel på netmediet Altinget.dk, hvor blandt andre Københavns overborgmester Frank Jensen og Airbnbs landeansvarlige er blevet inviteret til at deltage.

HORESTA-medlemmer præsenterede minister for erhvervets udfordringer

Hvad fylder hos de virksomhedsledere og forretningsindehavere, som driver hoteller, restauranter, catering- og rengøringsvirksomheder i Danmark? Det fik økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille et stærkt indtryk af, da HORESTA havde inviteret til rundbordssamtale.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne