Når man deles om oplevelserne og udlejning af boliger, skal man vel også deles om overskuddet. Ud fra dette princip overvejer verdens største platform for dele-boliger, Airbnb, nu at lade sine værter blive medejere, skriver Trendsandtravel.dk.

Det skal ske gennem udstedelse af aktier, som vil blive tilbudt direkte til de mennesker, der i dag udlejer deres boliger til millioner af Airbnb brugere verden over.

Airbnb tager i dag en kommission på mellem 9 og 15 pct for at formidle lejere og udlejere. Det har gjort Airbnb til en guldrandet forretning og platformens fire grundlæggere til milliardærer.

Ifølge online nyhedsmediet Axios har Airbnb sendt en anmodning til de amerikanske skattemyndigheder (SEC) for at få ændret de nuværende regler – og få lov til at lade sine værter få del i overskuddet.

Har du fået læst?

Airbnb er kommet under fornyet pres på begge sider af Atlanten

I Canada har bystyret i Toronto efter næsten to års vundet rettens ord for at de vedtagne stramninger af regler for privat korttidsudlejning af helårsbolig er lovlige. De nye regler fastsætter at udlejer skal registrere boligen, hvor værelser udlejes, at udlejer skal være bosiddende i boligen, hvor private værelser udlejes, samt at der ikke må udlejes flere end tre værelser ad gangen. Det skriver The Guardian.

Helsingør: ”Nej tak til 100 dages fri udlejning af boliger”

Som resultat af en lov, der trådte i kraft i foråret, kan hver enkelt kommune nu beslutte, hvorvidt det skal være lovligt at hæve grænsen for, hvor mange dage om året ejere af helårshuse kan udleje deres ejendomme til ferie- og turismeformål om året.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne