Airbnb giver den almindelige dansker mulighed for at få del i pengene i den voksende turisme og er dermed en fordel for det danske samfund, skriver Pieter Guldemond, Public Policy Manager, Netherlands & Nordics, hos Airbnb i et debatindlæg hos Altinget.dk.

Siden 2009 har danskerne inviteret gæster ind i deres hjem via Airbnb. I dag er der over 39.000 aktive værter i Danmark. Tilsammen har de i det seneste år huset godt en million gæster.

”De foregående indlæg i debatten har blandt andet fokuseret på, at der drives decideret hoteldrift via vores platform - især i København. Fakta er dog, at den danske bopælspligt på langt de fleste boliger i storbyerne fjerner muligheden for hoteldrift, og stort set alle Airbnb-værter i København (96 procent) udlejer kun den bolig, som de selv bor i”, skriver Pieter Guldemond, og afsluttende lyder det:

”Vi ønsker at være en aktiv del af det danske samfund og ikke en modstander. Derfor ser vi frem til fortsat at samarbejde med alle dele af det danske samfund - både værter, kommuner, organisationer og Folketinget.”

Læs hele indlægget her.

Har du fået læst?

Fortsat stigning i Airbnb-udlejningen

AirBnb har gjort det almindeligt at udleje boliger til turister og med en lovændring pr. 1. maj sidste år, blev der sat nye og ganske lempelige regler for det, også skattemæssigt. Det skabte en del bekymring for, om udlejningen skulle gå helt grassat, med det til følge af at almindelige boliger i praksis blev konverteret til ferieboliger, skriver Min-Andelsbolig.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne