Airbnb giver den almindelige dansker mulighed for at få del i pengene i den voksende turisme og er dermed en fordel for det danske samfund, skriver Pieter Guldemond, Public Policy Manager, Netherlands & Nordics, hos Airbnb i et debatindlæg hos Altinget.dk.

Siden 2009 har danskerne inviteret gæster ind i deres hjem via Airbnb. I dag er der over 39.000 aktive værter i Danmark. Tilsammen har de i det seneste år huset godt en million gæster.

”De foregående indlæg i debatten har blandt andet fokuseret på, at der drives decideret hoteldrift via vores platform - især i København. Fakta er dog, at den danske bopælspligt på langt de fleste boliger i storbyerne fjerner muligheden for hoteldrift, og stort set alle Airbnb-værter i København (96 procent) udlejer kun den bolig, som de selv bor i”, skriver Pieter Guldemond, og afsluttende lyder det:

”Vi ønsker at være en aktiv del af det danske samfund og ikke en modstander. Derfor ser vi frem til fortsat at samarbejde med alle dele af det danske samfund - både værter, kommuner, organisationer og Folketinget.”

Læs hele indlægget her.

Har du fået læst?

Ny rapport: Airbnb boomer

Ifølge mediet Skift.com omsatte Airbnb for 33 mia. dollar på booking af private hjem i 2018, og tallet forventes at vokse til 44 mia. dollar i 2019. I 2014 omsatte virksomheden for blot 3,9 mia. dollar.

Airbnb sætter rekorder

Danskerne har denne sommer toppet brugen af udlejnings- og bookingplatformen Airbnb, siden den blev grundlagt i 2008.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne