I juli begyndte EU-Kommissionen og forbrugermyndighederne i EU at presse Airbnb for at få udlejningstjenesten til at overholde EU's forbrugerregler. Det har givet pote. Airbnb forpligter sig til at lave de nødvendige ændringer, så tjenestens hjemmesider på de forskellige sprog i EU lever op til kravene inden udgangen af 2018. Det oplyser EU-Kommissionen.

”Jeg byder det velkommen, at Airbnb har viljen til at foretage de nødvendige ændringer for at sikre fuld gennemsigtighed og forståelse af, hvad forbrugere betaler for”, siger EU's forbrugerkommissær, Vera Jourova.

EU's kritik af Airbnb er især gået på, at priserne ikke er tilstrækkeligt gennemsigtige. Og det forsøger tjenesten altså nu at lave om på. Airbnb har forpligtet sig til at vise bookingers totale pris, inklusiv ekstra omkostninger såsom service- og rengøringstakster.

Derudover skal Airbnb også gøre det klart, om udlejeren er privat eller professionel. Det skyldes, at der gælder forskellige regler for forbrugerbeskyttelse alt efter typen af udlejer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne