2017 blev et rekordår for verdensturismen. Der blev målt 1,3 milliarder internationale ankomster på verdensplan. Det får den globale turisme til at vokse med 84 millioner rejsende siden 2016. Det viser tal i en ny rapport fra organisationen World Tourism Organization.

Med 671 millioner besøgende i 2017 er Europa den klart mest populære verdensdel at rejse i blandt verdens turister. Det er 52 millioner mere end i 2016 - den største procentstigning i syv år.

Frankrig tager førstepladsen som mest populære destination målt på antal ankomster. I 2017 var der 86,9 millioner, der rejste dertil. Med på top 10 er også Spanien, Italien, Storbritannien, Tyrkiet og Tyskland.

Der er langt ned til andenpladsen Asien og Oceanien, der samlet hev 323 millioner rejsende til sig i 2017.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne