I nat kårede den verdenskendte rejseguide Lonely Planet nemlig Danmarks hovedstad, København, som storby nummer ét i kategorien ”Best in Travel 2019: Cities”.

Dermed indtager København førstepladsen over byer, som Lonely Planet anbefaler sitets 122 millioner årlige besøgende at lægge vejen forbi, når rejsedestinationen i '19 skal vælges.

Det er et panel bestående af cirka 3.000 af Lonely Planets såkaldte destinationseksperter, der står bag kåringen, og det er især den københavnske madscene - fra Michelin til street food - som har vejet tungt i bedømmelsen.

Ud over at klappe os selv på skulderen, kan Københavns placering også bruges til at markedsføre byen som turistmål, og det har Visit-Denmark og Wonderful Copenhagen i sinde.

Danmarks største hotel skal have ny øverste chef

Når alle 1.202 værelser omkring påske er taget i brug er CabInn Copenhagen Danmarks største hotel. Det kan også gøre krav på titlen som Nordens største hotel, da det nuværende, Gothia Towers i Gøteborg, ifølge sin hjemmeside har præcis 1.200 værelser, skriver Standby.dk.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne