I nat kårede den verdenskendte rejseguide Lonely Planet nemlig Danmarks hovedstad, København, som storby nummer ét i kategorien ”Best in Travel 2019: Cities”.

Dermed indtager København førstepladsen over byer, som Lonely Planet anbefaler sitets 122 millioner årlige besøgende at lægge vejen forbi, når rejsedestinationen i '19 skal vælges.

Det er et panel bestående af cirka 3.000 af Lonely Planets såkaldte destinationseksperter, der står bag kåringen, og det er især den københavnske madscene - fra Michelin til street food - som har vejet tungt i bedømmelsen.

Ud over at klappe os selv på skulderen, kan Københavns placering også bruges til at markedsføre byen som turistmål, og det har Visit-Denmark og Wonderful Copenhagen i sinde.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne