I nat kårede den verdenskendte rejseguide Lonely Planet nemlig Danmarks hovedstad, København, som storby nummer ét i kategorien ”Best in Travel 2019: Cities”.

Dermed indtager København førstepladsen over byer, som Lonely Planet anbefaler sitets 122 millioner årlige besøgende at lægge vejen forbi, når rejsedestinationen i '19 skal vælges.

Det er et panel bestående af cirka 3.000 af Lonely Planets såkaldte destinationseksperter, der står bag kåringen, og det er især den københavnske madscene - fra Michelin til street food - som har vejet tungt i bedømmelsen.

Ud over at klappe os selv på skulderen, kan Københavns placering også bruges til at markedsføre byen som turistmål, og det har Visit-Denmark og Wonderful Copenhagen i sinde.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne