Gæsterne fra andre lande spenderer mere på restauranter, hoteller og i butikkerne, og det skaber en meromsætning for et stort milliardbeløb, viser en ny analyse fra VisitDenmark.

Døgnforbruget blandt turister fra udlandet er steget med 58 pct. fra 2014 til 2017. Sidste år brugte udlændinge på besøg i Danmark i gennemsnit 971 kr. om dagen, mens de for tre år siden slap 616 kr.

Overnatning er den største udgiftspost, men forbruget på mad og drikke har den største stigning, idet hver turist brugte 165 kr. i gennemsnit sidste år mod blot 73 kr. i 2014. Altså mere end en fordobling.

”Der er en klar tendens til, at turisterne spiser mere ude og giver lidt mere for måltiderne, når de besøger Danmark”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Tredjedelsregel: Sælger I til detail eller andre virksomheder?

Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder eller fast frokostordning til en virksomhed? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne