Gæsterne fra andre lande spenderer mere på restauranter, hoteller og i butikkerne, og det skaber en meromsætning for et stort milliardbeløb, viser en ny analyse fra VisitDenmark.

Døgnforbruget blandt turister fra udlandet er steget med 58 pct. fra 2014 til 2017. Sidste år brugte udlændinge på besøg i Danmark i gennemsnit 971 kr. om dagen, mens de for tre år siden slap 616 kr.

Overnatning er den største udgiftspost, men forbruget på mad og drikke har den største stigning, idet hver turist brugte 165 kr. i gennemsnit sidste år mod blot 73 kr. i 2014. Altså mere end en fordobling.

”Der er en klar tendens til, at turisterne spiser mere ude og giver lidt mere for måltiderne, når de besøger Danmark”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Analyse: Det vælger danskerne hotel efter

YouGov har undersøgt danskernes holdning til de største hotelkæder og feriecentre i Danmark, og spurgt dem, hvilke kriterier, der er vigtigst, når de booker et ophold.

Ny rapport: Airbnb boomer

Ifølge mediet Skift.com omsatte Airbnb for 33 mia. dollar på booking af private hjem i 2018, og tallet forventes at vokse til 44 mia. dollar i 2019. I 2014 omsatte virksomheden for blot 3,9 mia. dollar.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne