På mandag skal teknik- og miljøudvalget i København tage stilling til en ny forskrift, der skal dæmme op for problemerne med støj fra nattelivet. Den stiller blandt andet krav om etablering af lydsluser, der skal hindre, at bulderet fra et diskoteksanlæg ryger ud til naboerne, når gæster går ind og ud fra etablissementet.

Samtidig vil planen betyde, at der fremover stilles krav om regulering og plombering af alle anlæg - også mobile anlæg - så de ikke kan spille højere end tilladt.

Om det kommer til at hjælpe, tvivler Søren Rud på. Han er en af de beboere i Indre By, der offentligt har kritiseret støjen fra nattelivet.

”Politikerne prøver at vise deres gode vilje ved at lave nye tiltag, men vi oplever næsten hver gang, at hovedproblemet ikke bliver angrebet. Hovedproblemet er, at der er for mange bevillinger i Indre By. Man prøver at lave lappeløsninger”, forklarer Rud, der bor i kvarteret omkring Sankt Peders Stræde.

Har du fået læst?

Historisk værtshus reddet

Værtshusgængere kan ånde lettet op. Det historiske værtshus Hvide Lam i København er reddet fra lukning, skriver EB.dk. I oktober blev det ellers meldt ud, at nu var slut med at nyde en kold øl og ryge en smøg på den 200 år gamle beværtning.

Video: Bartenderforløb kan være springbræt ind i erhvervet

’Learning for Life’ er et intensivt træningsforløb, der har til hensigt at flytte ledige ind på arbejdsmarkedet og om bag bardisken. HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen i Valby og spiritusproducenten Diageo står bag initiativet i Danmark, og deres fælles ambition med dette målrettede og skræddersyede program var at vise unge, hvad det vil sige at arbejde i serviceerhvervet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne