På mandag skal teknik- og miljøudvalget i København tage stilling til en ny forskrift, der skal dæmme op for problemerne med støj fra nattelivet. Den stiller blandt andet krav om etablering af lydsluser, der skal hindre, at bulderet fra et diskoteksanlæg ryger ud til naboerne, når gæster går ind og ud fra etablissementet.

Samtidig vil planen betyde, at der fremover stilles krav om regulering og plombering af alle anlæg - også mobile anlæg - så de ikke kan spille højere end tilladt.

Om det kommer til at hjælpe, tvivler Søren Rud på. Han er en af de beboere i Indre By, der offentligt har kritiseret støjen fra nattelivet.

”Politikerne prøver at vise deres gode vilje ved at lave nye tiltag, men vi oplever næsten hver gang, at hovedproblemet ikke bliver angrebet. Hovedproblemet er, at der er for mange bevillinger i Indre By. Man prøver at lave lappeløsninger”, forklarer Rud, der bor i kvarteret omkring Sankt Peders Stræde.

Har du fået læst?

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Hotelmarkedet boomer med mange nye værelser

De danske hoteller var vidner til en overnatningsvækst på over 20 pct. i perioden mellem 2012 og 2016. Til gengæld ændrede den samlede hotelkapacitet sig ikke nævneværdigt. Det sker der dog noget ved de kommende år.

Ishockey og sommervejr gav hotelrekord i maj

Majsolen skinnede historisk mange timer i det danske sommerland, og det var med til at sikre de danske hoteller et rekordhøjt antal overnatninger for denne måned. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hotellerne havde 4,2 pct. flere overnatninger sammenlignet med samme måned året før.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne