De københavnske hoteller har været på overarbejde i sommervarmen, da et stigende antal turister stadig strømmer til den danske hovedstad for at se Den Lille Havfrue og tage på strøgture i Indre By.

I juni, juli og august var der 183.000 flere overnatninger på de københavnske hoteller end samme periode sidste år.

Den høje omsætning skyldes især, at hovedstaden har godt fat i de internationale gæster. Det er særligt gæster fra Sverige, Norge, Storbritannien, USA og de asiatiske lande, ikke mindst Kina, der ofte har et højt gennemsnitligt forbrug.

På landsplan er det primært danskerne selv, der står for størstedelen af overnatninger på danske hoteller, fortæller HORESTA.

 

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne