En nyligt offentliggjort rapport fra Deloitte om den danske restaurationsbranches ve og vel er ikke særligt opmuntrende godnatlæsning for vordende restauratører.

Rapporten fortæller blandt andet, at der i 2017 åbnede ikke færre end 2.460 nye restaurationsvirksomheder. En seksdobling siden 2005. 4 ud af 10 steder har underskud, og i de første 8 måneder af 2018 har 270 restauranter måttet dreje nøglen om mod bare 180 i samme periode sidste år.

Politikens Ibyen-skribent Lars Bjerregaard kommenterer analysen:

”Jeg ved godt, at jeg før har skreget ’BOBLE!’, men kig lige på rapporten og fortæl mig, at det ikke lugter langt væk af en hastigt bristende boble. Nej, vel? For problemet er jo, at hvis ikke væksten stiger tilsvarende de kommende år – og det virker nær usandsynligt – vil endnu flere komme til at hænge med røven i den økonomiske vandskorpe”, skriver han i en klumme.

Læs hele artiklen her.

Har du fået læst?

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Hotelmarkedet boomer med mange nye værelser

De danske hoteller var vidner til en overnatningsvækst på over 20 pct. i perioden mellem 2012 og 2016. Til gengæld ændrede den samlede hotelkapacitet sig ikke nævneværdigt. Det sker der dog noget ved de kommende år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne