EU-Kommissionen har foreslået, at det halvårlige skift mellem sommer- og normaltid afskaffes. I stedet skal det være op til landene selv, hvilken tid de så vil have hele året rundt.

Men det er ikke et klassisk politisk spørgsmål, om man helst vil have lange sommeraftener med sommertid, eller foretrækker lysere vintermorgener med normaltid.

Derfor vælger regeringen nu at udskyde sin egen stillingtagen til spørgsmålet. I stedet åbner den det, transportminister Ole Birk Olesen (LA) kalder ”en grundig og god offentlig debat om sagen”.

HORESTA ønsker en permanent sommertid, fordi det øger mulighederne for udeservering, når det er lyst længere tid om aftenen. Også idrættens verden argumenterer for sommertid, fordi det giver flere lange aftener på golf- og fodboldbanerne. Dansk Erhverv advarer derimod mod sommertid året rundt, fordi det så om vinteren først bliver lyst langt op ad formiddagen.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne