EU-Kommissionen har foreslået, at det halvårlige skift mellem sommer- og normaltid afskaffes. I stedet skal det være op til landene selv, hvilken tid de så vil have hele året rundt.

Men det er ikke et klassisk politisk spørgsmål, om man helst vil have lange sommeraftener med sommertid, eller foretrækker lysere vintermorgener med normaltid.

Derfor vælger regeringen nu at udskyde sin egen stillingtagen til spørgsmålet. I stedet åbner den det, transportminister Ole Birk Olesen (LA) kalder ”en grundig og god offentlig debat om sagen”.

HORESTA ønsker en permanent sommertid, fordi det øger mulighederne for udeservering, når det er lyst længere tid om aftenen. Også idrættens verden argumenterer for sommertid, fordi det giver flere lange aftener på golf- og fodboldbanerne. Dansk Erhverv advarer derimod mod sommertid året rundt, fordi det så om vinteren først bliver lyst langt op ad formiddagen.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne