EU-Kommissionen har foreslået, at det halvårlige skift mellem sommer- og normaltid afskaffes. I stedet skal det være op til landene selv, hvilken tid de så vil have hele året rundt.

Men det er ikke et klassisk politisk spørgsmål, om man helst vil have lange sommeraftener med sommertid, eller foretrækker lysere vintermorgener med normaltid.

Derfor vælger regeringen nu at udskyde sin egen stillingtagen til spørgsmålet. I stedet åbner den det, transportminister Ole Birk Olesen (LA) kalder ”en grundig og god offentlig debat om sagen”.

HORESTA ønsker en permanent sommertid, fordi det øger mulighederne for udeservering, når det er lyst længere tid om aftenen. Også idrættens verden argumenterer for sommertid, fordi det giver flere lange aftener på golf- og fodboldbanerne. Dansk Erhverv advarer derimod mod sommertid året rundt, fordi det så om vinteren først bliver lyst langt op ad formiddagen.

Har du fået læst?

Forskerhold har skabt en printer, der kan tage nordisk mad til et nyt niveau

Danmark er for længst blevet anerkendt for sine fine råvarer, sit økologiske snit, sin høje fødevaresikkerhed og sit nordiske køkken i verdensklasse. Teknologisk set har vi derimod ikke skabt det store på den internationale madscene, men det er et dansk forskerhold nu i færd med at lave godt og grundigt om på, skriver Finans.dk.

Restauratør er uforstående over politianmeldelse om menneskehandel

Det er kommet frem, at kinesiske kokke i Danmark arbejder til meget lave lønninger, hvilket er i strid med udlændingeloven. En af de restauranter, som i den forbindelse skulle være politianmeldt, er Big World - en kinesisk restaurant med afdelinger i Varde og i Grindsted, skriver Jydske Vestkysten.

Kendt kok åbner eksotisk Bali-restaurant

Kok og sommelier Henrik Yde åbnede for år tilbage gourmet-thai restauranten Kiin Kiin på Nørrebro. Den fik, og har, en Michelinstjerne. Tirsdag 10. december indtager han både en ny bydel og et nyt verdenskøkken, skriver MigOgKbh.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne