EU-Kommissionen har foreslået, at det halvårlige skift mellem sommer- og normaltid afskaffes. I stedet skal det være op til landene selv, hvilken tid de så vil have hele året rundt.

Men det er ikke et klassisk politisk spørgsmål, om man helst vil have lange sommeraftener med sommertid, eller foretrækker lysere vintermorgener med normaltid.

Derfor vælger regeringen nu at udskyde sin egen stillingtagen til spørgsmålet. I stedet åbner den det, transportminister Ole Birk Olesen (LA) kalder ”en grundig og god offentlig debat om sagen”.

HORESTA ønsker en permanent sommertid, fordi det øger mulighederne for udeservering, når det er lyst længere tid om aftenen. Også idrættens verden argumenterer for sommertid, fordi det giver flere lange aftener på golf- og fodboldbanerne. Dansk Erhverv advarer derimod mod sommertid året rundt, fordi det så om vinteren først bliver lyst langt op ad formiddagen.

Har du fået læst?

Populær destination for madelskere: Voksende gastronomi-scene hiver turister til Vejle

De er sultne, vilde med mad og er villig til at rejse langt for at svinge hævekortet på dyre madoplevelser. Og så har de fået øjnene op for Vejle. Flere og flere såkaldte gastroturister sætter nålen i Vejle som maddestination. Det fortæller Treetop Restauranten, Restaurant Lyst og projektleder Maria Sommer fra VisitVejle, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne