I den amerikanske storby Washington D.C. har man i denne uge givet en foreløbig godkendelse af en ny regulering af byens privatudlejning. Byens regulering af tjenester som Airbnb bliver beskrevet som værende blandt de strammeste i landet af The Washington Post.

Begrænsningerne vil forbyde flere hundrede boligejere fra at korttidsudleje boliger ud over deres primære. Desuden vil lovgivningen begrænse de tusindvis af udlejere, der laver opslag på et ekstra værelse eller en kælder. Hertil kommer krav om indrapportering og licenser for udlejere.

Airbnb lobbyerede mod den nye lovgivning, som skal til en endelig afstemning i løbet af de næste par måneder.

Læs hele historien her.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne