I den amerikanske storby Washington D.C. har man i denne uge givet en foreløbig godkendelse af en ny regulering af byens privatudlejning. Byens regulering af tjenester som Airbnb bliver beskrevet som værende blandt de strammeste i landet af The Washington Post.

Begrænsningerne vil forbyde flere hundrede boligejere fra at korttidsudleje boliger ud over deres primære. Desuden vil lovgivningen begrænse de tusindvis af udlejere, der laver opslag på et ekstra værelse eller en kælder. Hertil kommer krav om indrapportering og licenser for udlejere.

Airbnb lobbyerede mod den nye lovgivning, som skal til en endelig afstemning i løbet af de næste par måneder.

Læs hele historien her.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

HORESTA kritiserer ny Airbnb-lov

”Ny Airbnb-lovgivning er fyldt med huller og knaster,” lyder sammenfatningen i pressemeddelelse fra HORESTA. Den kommer efter Erhvervsstyrelsen har offentliggjort rapport, der vurderer på dele af den nye danske Airbnb-lovgivning, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne