Sidste år var antallet af turismeovernatninger i de to vestjyske kommuner, Varde og Ringkøbing-Skjern, højere end i København. Alligevel er det Wonderful Copenhagen, hovedstadens organisation for turismefremme, der prioriteres gennem den erhvervsfremmelov, som folketinget forventes at vedtage i løbet af de kommende uger.

I den nye lov lægger man op til en centralisering af erhvervsservicen. Det betyder, at man reducerer kraftigt i antallet af lokale organisationer, der forsøger at fremme turismen i deres nærområde, skriver Erik Buhl (V), borgmester Varde Kommune, Hans Østergaard (V), borgmester ringkøbing-Skjern, og Kim Ruberg, formand Danmark på vippen, i et fælles debatindlæg i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

”De puljer, som skal støtte udviklingen af turisme i Danmark, bliver fremover administreret fra centralt hold. Derudover vil der ifølge finanslovsforslaget kun være 40 mio. kr. til rådighed for landets turismedestinationer - plus 10 mio. kr. til ø-kommunerne. Det betyder helt konkret, at mulighederne for at arbejde med turismefremme bliver markant svagere i de kommende år som følge af den nye erhvervsfremmelov”, skriver forfatterne.

Helt så galt står det dog ikke til for Wonderful Copenhagen, fortsætter de.

Læs hele indlægget her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne