Sidste år var antallet af turismeovernatninger i de to vestjyske kommuner, Varde og Ringkøbing-Skjern, højere end i København. Alligevel er det Wonderful Copenhagen, hovedstadens organisation for turismefremme, der prioriteres gennem den erhvervsfremmelov, som folketinget forventes at vedtage i løbet af de kommende uger.

I den nye lov lægger man op til en centralisering af erhvervsservicen. Det betyder, at man reducerer kraftigt i antallet af lokale organisationer, der forsøger at fremme turismen i deres nærområde, skriver Erik Buhl (V), borgmester Varde Kommune, Hans Østergaard (V), borgmester ringkøbing-Skjern, og Kim Ruberg, formand Danmark på vippen, i et fælles debatindlæg i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

”De puljer, som skal støtte udviklingen af turisme i Danmark, bliver fremover administreret fra centralt hold. Derudover vil der ifølge finanslovsforslaget kun være 40 mio. kr. til rådighed for landets turismedestinationer - plus 10 mio. kr. til ø-kommunerne. Det betyder helt konkret, at mulighederne for at arbejde med turismefremme bliver markant svagere i de kommende år som følge af den nye erhvervsfremmelov”, skriver forfatterne.

Helt så galt står det dog ikke til for Wonderful Copenhagen, fortsætter de.

Læs hele indlægget her.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne