Den amerikanske virksomhed Airbnb har vokset sig store ved at formidle privat udlejning, men når man først vokser sig rigtig stor på et marked, så vil der også være flere huller i osten, skriver MigOgAalborg.dk.

Her ser Aalborg-virksomheden Sharebnb deres chance for at trænge ind på et globalt marked for kort tids udlejning.

Søren Maigaard Jensen så potentiale i at gå ind på det voksende marked for kort tidsudlejning, og der gik ikke ret lang tid, fra de havde de første udlejningsboliger eller lokale værter på, til de var booket.

“Vi testede det lidt af for sjov, men det gik utrolig stærkt, og så var alt booket. Vi opdagede, at der var et kæmpe behov her i Aalborg og i det øvrige Danmark. Der var utrolig stor efterspørgsel på korttidsudlejning, og sidenhen kunne vi også mærke, at der var masser af potentiale uden for Danmarks grænser. Bare fordi der er andre spillere på et marked, betyder det jo ikke, at man ikke kan etablere sig også,” siger Søren Maigaard Jensen, da MigogAalborg møder ham.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA: ”Politikere har knap taget første skridt med Airbnb-lov”

Den nye Airbnb-lovgivning skaber langtfra lige konkurrence mellem hoteller og Airbnb-udlejere. Sådan lyder det fra HORESTA-direktøren Katia K. Østergaard i et debatpanel på netmediet Altinget.dk, hvor blandt andre Københavns overborgmester Frank Jensen og Airbnbs landeansvarlige er blevet inviteret til at deltage.

HORESTA-medlemmer præsenterede minister for erhvervets udfordringer

Hvad fylder hos de virksomhedsledere og forretningsindehavere, som driver hoteller, restauranter, catering- og rengøringsvirksomheder i Danmark? Det fik økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille et stærkt indtryk af, da HORESTA havde inviteret til rundbordssamtale.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne