Den udenlandske mødedeltager bruger generelt flere penge i forbindelse med et møde eller en konference i Danmark, end danskere gør. Det er en af konklusionerne i en analyse af mødemarkedets betydning for den danske økonomi, som turismeorganisationen Visitdenmark har lavet sammen med bl.a. Meetdenmark og HORESTA.

"Vi kan se, at det, vi kalder average spend (gennemsnitligt forbrug, red.) for en international mødedeltager er væsentligt højere end for en dansk mødedeltager. Det betyder noget for det volumen, der er i mødemarkedet, og som kan komme de kommende år, så det er enormt positivt," siger Erik Mortensen, direktør for erhvervsturisme i Visitdenmark og hovedforfatter bag analysen.

En mødedeltager fra udlandet bruger i gennemsnit godt 2000 kr. pr. dag uden for mødelokalet. En dansk mødedeltager bruger knap 1000 kr. udenfor mødelokalet.

Ifølge analysen skabte mødemarkedet en samlet omsætning på 26 mia. kr. i 2017. Det er 25 pct. mere end i 2010.

Hotelkæde gør alle møder CO2-neutrale

Radisson Hotel Group er den eneste hotelkoncern, der automatisk og uden omkostning for gæsten kompenserer for CO2-aftrykket til hvert eneste møde og arrangement, som finder sted på kædens mere end 1.100 hoteller over hele verden. Det skriver virksomheden på sin hjemmeside.

Forening var truet af lukning: Nu er antallet af partnere tredoblet

I 2014 kører Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid Danmark tyndt og besøger konferencecentre. Hun er hyret ind som adm. direktør i foreningen Danske Konferencecentre (DKBS). En nøgleopgave skal løses - kunderne skal tilbage, for årene efter finanskrisen var hårde for det danske konferencemarked og ikke mindst for den forening, hun var kommet i spidsen for, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne