Den udenlandske mødedeltager bruger generelt flere penge i forbindelse med et møde eller en konference i Danmark, end danskere gør. Det er en af konklusionerne i en analyse af mødemarkedets betydning for den danske økonomi, som turismeorganisationen Visitdenmark har lavet sammen med bl.a. Meetdenmark og HORESTA.

"Vi kan se, at det, vi kalder average spend (gennemsnitligt forbrug, red.) for en international mødedeltager er væsentligt højere end for en dansk mødedeltager. Det betyder noget for det volumen, der er i mødemarkedet, og som kan komme de kommende år, så det er enormt positivt," siger Erik Mortensen, direktør for erhvervsturisme i Visitdenmark og hovedforfatter bag analysen.

En mødedeltager fra udlandet bruger i gennemsnit godt 2000 kr. pr. dag uden for mødelokalet. En dansk mødedeltager bruger knap 1000 kr. udenfor mødelokalet.

Ifølge analysen skabte mødemarkedet en samlet omsætning på 26 mia. kr. i 2017. Det er 25 pct. mere end i 2010.

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Turisterne holder kortere ferier men bruger flere penge

Flere par holder ferie i Danmark, og det betyder, at turisternes gennemsnitlige ophold er kortere end tidligere. Det viser en ny analyse af VisitDenmark. Dog har turisternes forbrug i Danmark oplevet en enorm vækst, fortæller analysen, som er lavet på baggrund af 14.000 interviews.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne