Den udenlandske mødedeltager bruger generelt flere penge i forbindelse med et møde eller en konference i Danmark, end danskere gør. Det er en af konklusionerne i en analyse af mødemarkedets betydning for den danske økonomi, som turismeorganisationen Visitdenmark har lavet sammen med bl.a. Meetdenmark og HORESTA.

"Vi kan se, at det, vi kalder average spend (gennemsnitligt forbrug, red.) for en international mødedeltager er væsentligt højere end for en dansk mødedeltager. Det betyder noget for det volumen, der er i mødemarkedet, og som kan komme de kommende år, så det er enormt positivt," siger Erik Mortensen, direktør for erhvervsturisme i Visitdenmark og hovedforfatter bag analysen.

En mødedeltager fra udlandet bruger i gennemsnit godt 2000 kr. pr. dag uden for mødelokalet. En dansk mødedeltager bruger knap 1000 kr. udenfor mødelokalet.

Ifølge analysen skabte mødemarkedet en samlet omsætning på 26 mia. kr. i 2017. Det er 25 pct. mere end i 2010.

Forening var truet af lukning: Nu er antallet af partnere tredoblet

I 2014 kører Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid Danmark tyndt og besøger konferencecentre. Hun er hyret ind som adm. direktør i foreningen Danske Konferencecentre (DKBS). En nøgleopgave skal løses - kunderne skal tilbage, for årene efter finanskrisen var hårde for det danske konferencemarked og ikke mindst for den forening, hun var kommet i spidsen for, skriver Børsen.

Verdens største ungdomsorganisation kalder til kongres i Aarhus

Mere end 1500 delegerede i alle aldre, som arbejder med børn og unge verden over, sætter i 2022 kursen mod Aarhus, når byen danner rammen om endnu en international begivenhed. Omdrejningspunktet er børn og unges vilkår og muligheder i det globale samfund, når YMCAs verdensrådsmøde afholdes i sommeren 2022. Det er KFUM og KFUK i Danmark, som byder velkommen, og Aarhus er netop blevet valgt som værtsby. Mødet, der afholdes hvert fjerde år, sætter ligeledes fokus på frivillighed og bæredygtighed.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne