Det er ikke København, der tiltrækker hovedparten af de udenlandske turister, der hvert år kommer til Danmark - tværtimod. Sådan skriver formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard i et debatindlæg.

Over halvdelen af turisterne overnatter nemlig i landdistrikterne, uden for de største byer, viser en ny opgørelse fra Eurostat.

”De nye tal stemmer godt overens med det faktum, at kyst- og naturturisme trækker det største læs, når det handler om feriegæster. Mange af overnatningerne har været i kommuner langs de danske kyster, hvor turismen er en særdeles væsentlig indtægtskilde og jobskaber”, skriver Steffen Damsgaard, og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om, at turisme er et afgørende væksterhverv for landdistrikterne. Men der er det "men", at vi langt fra er sikre på, at den udvikling vil fortsætte. På trods af turisternes åbenlyse lyst til at se andet og mere en Den lille Havfrue, er der nemlig stadig et uudnyttet potentiale uden for de største byer, ikke mindst på den jyske vestkyst og på de danske småøer. De muligheder kan og skal politikerne på Christiansborg gribe, for ud over øget omsætning og beskæftigelse kan det på sigt medvirke til øget bosætning i de dele af landet, der har allermest brug for det.”

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne