Mikkeller ølimperiet vokser år for år og er blevet en verdensomspændende virksomhed. Men hvad synes ejeren Mikkel Borg Bjergsø egentlig om København og den gastronomiske scene?

”De sidste 15 år har vi haft stort fokus på det nordiske køkken med restauranter, der dyrker råvarerne i baghaven. Det har været fint, og det har gjort en masse for dansk gastronomi og for byen, men jeg synes, det er ved at være på tide, at vi ser ud i verden. Jeg savner flere japanske og mexicanske restauranter. Jeg har selv en drøm om at åbne en thairestaurant en dag.”

Falder spørgsmålet på, hvad byen mangler, så er svaret klart:

”God service. Københavns serviceniveau er virkelig elendigt. Der er opstået en tendens til, at hvis du er bartender eller tjener, er du det for din egen skyld, ikke fordi, du vil gøre noget godt for gæsten. Det er jo helt misforstået. Jeg synes også, vi mangler noget lidt vildere og mere eksperimenterende arkitektur. Det er ikke, fordi jeg er fan af ti etagers højhuse, men hvis vi gerne vil være en storby, kan vi godt give lidt mere los, hvad angår mere eksperimenterende boligløsninger.”

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Hotelmarkedet boomer med mange nye værelser

De danske hoteller var vidner til en overnatningsvækst på over 20 pct. i perioden mellem 2012 og 2016. Til gengæld ændrede den samlede hotelkapacitet sig ikke nævneværdigt. Det sker der dog noget ved de kommende år.

Ishockey og sommervejr gav hotelrekord i maj

Majsolen skinnede historisk mange timer i det danske sommerland, og det var med til at sikre de danske hoteller et rekordhøjt antal overnatninger for denne måned. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hotellerne havde 4,2 pct. flere overnatninger sammenlignet med samme måned året før.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne