En kvindelig Airbnb-udlejer er af en domstol i Paris blevet dømt til at tilbagebetale hele sin indtjening fra udlejningstjenesten de seneste syv år til sin lejer. Det skriver The Telegraph.

Den unavngivne kvinde bor i en lejelejlighed i den franske hovedstad, men har siden 2011 ofte udlejet lejligheden gennem Airbnb, hvilket hun har tjent intet mindre end - hvad der svarer til - 353.000 danske kroner på.

Millionbyen har i den seneste tid efterlyst strammere regler for privatboligudlejning for at sikre, at de lokale franskmænd bliver boende i byen. Tidligere på året kaldte byens viceborgmester, Ian Brossat, f.eks. Paris for et 'åbent museum':

”Airbnb truer sjælen og identiteten i en lang række kvarterer. Vi kan ikke forblive inaktive i denne situation. Alle storbyer i verden står over for dette problem. Hvis vi ikke regulerer Airbnb, vil vi ikke længere have beboere i vores bymidte”, sagde han til AFP dengang.

Har du fået læst?

Ny rapport: Airbnb boomer

Ifølge mediet Skift.com omsatte Airbnb for 33 mia. dollar på booking af private hjem i 2018, og tallet forventes at vokse til 44 mia. dollar i 2019. I 2014 omsatte virksomheden for blot 3,9 mia. dollar.

Airbnb sætter rekorder

Danskerne har denne sommer toppet brugen af udlejnings- og bookingplatformen Airbnb, siden den blev grundlagt i 2008.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne