En kvindelig Airbnb-udlejer er af en domstol i Paris blevet dømt til at tilbagebetale hele sin indtjening fra udlejningstjenesten de seneste syv år til sin lejer. Det skriver The Telegraph.

Den unavngivne kvinde bor i en lejelejlighed i den franske hovedstad, men har siden 2011 ofte udlejet lejligheden gennem Airbnb, hvilket hun har tjent intet mindre end - hvad der svarer til - 353.000 danske kroner på.

Millionbyen har i den seneste tid efterlyst strammere regler for privatboligudlejning for at sikre, at de lokale franskmænd bliver boende i byen. Tidligere på året kaldte byens viceborgmester, Ian Brossat, f.eks. Paris for et 'åbent museum':

”Airbnb truer sjælen og identiteten i en lang række kvarterer. Vi kan ikke forblive inaktive i denne situation. Alle storbyer i verden står over for dette problem. Hvis vi ikke regulerer Airbnb, vil vi ikke længere have beboere i vores bymidte”, sagde han til AFP dengang.

Har du fået læst?

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA: ”Politikere har knap taget første skridt med Airbnb-lov”

Den nye Airbnb-lovgivning skaber langtfra lige konkurrence mellem hoteller og Airbnb-udlejere. Sådan lyder det fra HORESTA-direktøren Katia K. Østergaard i et debatpanel på netmediet Altinget.dk, hvor blandt andre Københavns overborgmester Frank Jensen og Airbnbs landeansvarlige er blevet inviteret til at deltage.

HORESTA-medlemmer præsenterede minister for erhvervets udfordringer

Hvad fylder hos de virksomhedsledere og forretningsindehavere, som driver hoteller, restauranter, catering- og rengøringsvirksomheder i Danmark? Det fik økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille et stærkt indtryk af, da HORESTA havde inviteret til rundbordssamtale.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne