I 2030 vil Kina overtage Frankrigs førsteplads, som den mest besøgte destination i verdenen. Det viser en ny prognose fra Euromonitor International, som The Guardian har bragt. Kina vil på samme tid have flest udrejsende. Med 260 millioner rejsende kinesere i 2030, overgår de USA og Tyskland. Det skriver HotelMarketing.com.

Årsagen til Kinas popularitet er drevet af Asiens økonomiske vækst og befolkningernes indkomstforhøjelser, hvor de fleste besøgende vil komme fra regionens lande som Hong Kong, Taiwan, m.fl. Det mener Wouter Geerts, der er konsulenten bag undersøgelsen, og han kombinerer det med, at den kinesiske stat har gjort det nemmere for Østens turister at få indrejsepapirer til Kina. Allerede nu er 80 procent af turisterne i Asien asiaterne selv.

Antallet af kinesiske indlandske turister vil ligeledes nå nye højder. I 2023 forudsiger prognosen, at Kina vil byde velkommen til 6,7 mia. besøg fra egne statsborgere, og det er vækst på 42,5 procent sammenlignet med det nuværende antal i 2018.

Læs mere her.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne