Et notat fra Skatteministeriet viser, at der indenfor visse brancher er store problemer med at efterleve reglerne.

F.eks. vurderes 34 pct. af caféer, værtshuse og diskoteker at lave bevidste skatte- og momsfejl, mens det gælder for 31 pct. af pizzeriaerne og 24 pct. blandt døgnkiosker og købmænd.

DF kræver derfor flere stikprøvekontroller og skatterazziaer, hvis det samtidig skal gå med til de afgiftslettelser for samlet 400 mio. kr., der er lagt op til i regeringens finanslovsudspil.

"Det hænger sammen på den måde, at skal man nu vælge at give en skattelettelse, skal det også være ens for alle virksomheder, og så skal der også gælde ens vilkår for virksomhederne, så man ikke bare kan unddrage sig skat," forklarer skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

Har du fået læst?

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Ny lovgivning: Må virksomheden afvise handicappede?

Der er vedtaget en ny lov om forskelsbehandling på grund af handicap. Loven bliver også omtalt som et ”diskriminationsforbud mod handicappede”, og den betyder blandt andet, at mennesker med handicap for eksempel ikke længere kan blive afvist fra en cafe eller restaurant med henvisning til deres handicap.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne