Færre lyse timer vil kunne slukke lyset for vækst og nye jobs i dansk turisme. Sådan lyder vurderingen af HORESTAs regionsformand i Midtjylland, Jakob Beck Wätjen. Det vil nemlig betyde, at restauranter og forlystelsesparker med flere vinker farvel til en times omsætning hver dag.

”Vi misser en masser lyse timer i forårs- og efterårssæsonen, hvor vi plejer at have glade gæster på restauranterne og cafeerne. Jeg tror også, at det vil ramme andre erhverv, når man ser, hvad der for eksempel er investeret i torve og havnebade med mere”, siger Jakob Beck Wätjen.

Han bakkes op af Jacob Niebuhr, der ejer tre restauranter.

”Jeg tror da helt sikkert, at det vil have en indflydelse på vores omsætning i sommermånederne, hvis duggen falder tidligere. Det har indflydelse på, hvor længe folk gider sidde ude. Der er rigtig mange af os, der lever af sommeren og turisterne”, siger restauratøren.

Hør hele indslaget fra P4 Østjylland her.

Populær destination for madelskere: Voksende gastronomi-scene hiver turister til Vejle

De er sultne, vilde med mad og er villig til at rejse langt for at svinge hævekortet på dyre madoplevelser. Og så har de fået øjnene op for Vejle. Flere og flere såkaldte gastroturister sætter nålen i Vejle som maddestination. Det fortæller Treetop Restauranten, Restaurant Lyst og projektleder Maria Sommer fra VisitVejle, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne