Færre lyse timer vil kunne slukke lyset for vækst og nye jobs i dansk turisme. Sådan lyder vurderingen af HORESTAs regionsformand i Midtjylland, Jakob Beck Wätjen. Det vil nemlig betyde, at restauranter og forlystelsesparker med flere vinker farvel til en times omsætning hver dag.

”Vi misser en masser lyse timer i forårs- og efterårssæsonen, hvor vi plejer at have glade gæster på restauranterne og cafeerne. Jeg tror også, at det vil ramme andre erhverv, når man ser, hvad der for eksempel er investeret i torve og havnebade med mere”, siger Jakob Beck Wätjen.

Han bakkes op af Jacob Niebuhr, der ejer tre restauranter.

”Jeg tror da helt sikkert, at det vil have en indflydelse på vores omsætning i sommermånederne, hvis duggen falder tidligere. Det har indflydelse på, hvor længe folk gider sidde ude. Der er rigtig mange af os, der lever af sommeren og turisterne”, siger restauratøren.

Hør hele indslaget fra P4 Østjylland her.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne