Færre lyse timer vil kunne slukke lyset for vækst og nye jobs i dansk turisme. Sådan lyder vurderingen af HORESTAs regionsformand i Midtjylland, Jakob Beck Wätjen. Det vil nemlig betyde, at restauranter og forlystelsesparker med flere vinker farvel til en times omsætning hver dag.

”Vi misser en masser lyse timer i forårs- og efterårssæsonen, hvor vi plejer at have glade gæster på restauranterne og cafeerne. Jeg tror også, at det vil ramme andre erhverv, når man ser, hvad der for eksempel er investeret i torve og havnebade med mere”, siger Jakob Beck Wätjen.

Han bakkes op af Jacob Niebuhr, der ejer tre restauranter.

”Jeg tror da helt sikkert, at det vil have en indflydelse på vores omsætning i sommermånederne, hvis duggen falder tidligere. Det har indflydelse på, hvor længe folk gider sidde ude. Der er rigtig mange af os, der lever af sommeren og turisterne”, siger restauratøren.

Hør hele indslaget fra P4 Østjylland her.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne