Buldrende Vesterhav, lyse nætter og skraldgule rapsmarker er blandt de stærkeste attraktioner, når Danmark skal trække turister til fra udlandet.

Over halvdelen - 53,8 pct. - af de udlændinge, som gæster Danmark i deres ferie, vælger at overnatte ude på landet - langt væk fra hovedstadens attraktioner som Den lille Havfrue, Tivoli og Christiania og også på afstand af forstæderne og andre større byer.

Kun turister i Østrig, Kroatien og Grækenland er mere villige til at holde ferie i landlige omgivelser end i Danmark, og i de øvrige europæiske lande søger hovedparten af turisterne mod byerne, viser en opgørelse fra Eurostat, som KL’s nyhedsbrev Momentum har udarbejdet.

Men trods den pæne interesse er der fortsat muligheder for at trække flere turister ud på landet, vurderer Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Læs hele historien her.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne