Buldrende Vesterhav, lyse nætter og skraldgule rapsmarker er blandt de stærkeste attraktioner, når Danmark skal trække turister til fra udlandet.

Over halvdelen - 53,8 pct. - af de udlændinge, som gæster Danmark i deres ferie, vælger at overnatte ude på landet - langt væk fra hovedstadens attraktioner som Den lille Havfrue, Tivoli og Christiania og også på afstand af forstæderne og andre større byer.

Kun turister i Østrig, Kroatien og Grækenland er mere villige til at holde ferie i landlige omgivelser end i Danmark, og i de øvrige europæiske lande søger hovedparten af turisterne mod byerne, viser en opgørelse fra Eurostat, som KL’s nyhedsbrev Momentum har udarbejdet.

Men trods den pæne interesse er der fortsat muligheder for at trække flere turister ud på landet, vurderer Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Læs hele historien her.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne