En holdningsændring kombineret med en – måske – kommende mærkningsordning for mad, samt udveksling og kontrol af informationer om køkkenmaskiners elforbrug, er nogle af de tiltag, der skal være med til at få energiforbruget i landets storkøkkener ned. Fire procent af elforbruget går alene til driften af storkøkkener, kom det frem på et fokusmøde på Cookery i Odense i dag, hvor Kokkelandsholdet var værter.

Energi- & Forsynings- & Klimaminister Lars Chr. Lilleholt var glad for, at branchen selv sætter fokus på området.

”Der har simpelthen ikke været fokus nok på energiforbruget i storkøkkenerne, og jeg er selv overrasket over, at fire procent af det samlede elforbrug går til elforbrug i storkøkkener. Så her er der absolut et område, som bør have mere fokus”, sagde ministeren.

Han medgav, at han også har et ansvar i forhold til at skabe nogle rammer og muligheder for, at branchen kan reducere forbruget.

”Bare det at tænke sig godt om og lægge låg på, når man koger kartofler, giver et væsentligt reduceret energiforbrug. Bare det at have fokus på hvilke apparater, køleskabe, elektriske apparater mv., man har i køkkenet, og hvor lang levetid de har, er også med til virkeligt at kunne reducere energiforbruget”, sagde Lars Chr. Lilleholt.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Ny lovgivning: Må virksomheden afvise handicappede?

Der er vedtaget en ny lov om forskelsbehandling på grund af handicap. Loven bliver også omtalt som et ”diskriminationsforbud mod handicappede”, og den betyder blandt andet, at mennesker med handicap for eksempel ikke længere kan blive afvist fra en cafe eller restaurant med henvisning til deres handicap.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne