En holdningsændring kombineret med en – måske – kommende mærkningsordning for mad, samt udveksling og kontrol af informationer om køkkenmaskiners elforbrug, er nogle af de tiltag, der skal være med til at få energiforbruget i landets storkøkkener ned. Fire procent af elforbruget går alene til driften af storkøkkener, kom det frem på et fokusmøde på Cookery i Odense i dag, hvor Kokkelandsholdet var værter.

Energi- & Forsynings- & Klimaminister Lars Chr. Lilleholt var glad for, at branchen selv sætter fokus på området.

”Der har simpelthen ikke været fokus nok på energiforbruget i storkøkkenerne, og jeg er selv overrasket over, at fire procent af det samlede elforbrug går til elforbrug i storkøkkener. Så her er der absolut et område, som bør have mere fokus”, sagde ministeren.

Han medgav, at han også har et ansvar i forhold til at skabe nogle rammer og muligheder for, at branchen kan reducere forbruget.

”Bare det at tænke sig godt om og lægge låg på, når man koger kartofler, giver et væsentligt reduceret energiforbrug. Bare det at have fokus på hvilke apparater, køleskabe, elektriske apparater mv., man har i køkkenet, og hvor lang levetid de har, er også med til virkeligt at kunne reducere energiforbruget”, sagde Lars Chr. Lilleholt.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Plads til private udlejere: Flere dage til Airbnb-udlejning i Herning

Med Airbnb benytter flere og flere sig af muligheden for at udleje deres private bolig - således også i Herning. Hidtil har det været tilladt i op til 70 dage om året, men med den nye såkaldte Airbnb-lov gav Folketinget denne sommer mulighed for at sætte tallet op til 100, skriver Herning Folkeblad.

HORESTA: Vi er Danmarksmestre i integration

Når Hassan kommer til Danmark fra Syrien er hotel-, restaurant- og turisterhvervet hans største chance for at blive integreret på det danske arbejdsmarked og dermed i det danske samfund.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne