På natbordet ligger et eksemplar af FN’s menneskerettighedserklæring og ikke som normalt på amerikanske hoteller en bibel. Nyåbnede Eaton Hotel i den amerikanske forbundshovedstad Washington D.C. lanceres nemlig som verdens første aktivisthotel.

Eaton Hotel ligger kun et par gader fra et hotel tilhørende kæden, som bærer præsident Donald Trumps navn, og Eaton med 209 værelser er allere døbt ’anti-Trump hotellet’.

Hotellets direktør og grundlægger Katherine Lo har ikke spor imod, at Eaton beskrives som et ’anti-Trump hotel’. Hun siger til den britiske avis The Guardian, at »hotellets koncept blev skabt i 2014, men efter valget i 2016 fik vores mission mere tyngde, og det, vi satte os for at gøre, blev endnu mere presserende«.

Kunstnere og politisk aktive står bag de events, som hotellet planlægger. En del af overskuddet fra hotellet skal gå til politiske og miljøvenlige initiativer, kunst og film.

Har du fået læst?

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Tættere på nyt københavnsk kæmpehotel

Arp-Hansen Hotel Groups største hotel er i dag Tivoli Hotel & Congress Center med 679 værelser. Men titlen overtages til oktober i år af gruppens Wakeup-hotel i Borgergade ved Kgs. Nytorv. Det har i dag 498 værelser, men udvides med 272 værelser, så det kommer op på 770 – en udbygning til anslået 400 millioner kroner.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne