Udlejningstjenesten Airbnb har fremlagt deres overnatningstal for Amsterdam, og de viser, at brugerne havde 800.000 besøgende i 2017. Besøgene varede i gennemsnit 3,4 dage. Det er næsten dobbelt så mange dage, som det typiske hotel i Amsterdam.  Det fortæller analysevirksomheden Ecorys ifølge DutchNews.nl.

Tallene viser, at Airbnbs 19.000 udlejere i den hollandske storby i gennemsnit udlejede værelser eller deres ejendom 132 nætter i løbet af året, skriver Hotelmarketing.com.

Bystyret i Amsterdam har i denne forbindelse annonceret en øget regulering af udlejningsportalen. Politikerne vil blandt andet forbyde Airbnb i byens tre centrale områder, heriblandt Red Light District, for at undgå social ulighed og massive boligprisstigninger.

Til næste år bliver reglerne tilmed ændret for antallet af dage private må udleje deres bolig, så der kommer et loft på 30 dage.

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

HORESTA kritiserer ny Airbnb-lov

”Ny Airbnb-lovgivning er fyldt med huller og knaster,” lyder sammenfatningen i pressemeddelelse fra HORESTA. Den kommer efter Erhvervsstyrelsen har offentliggjort rapport, der vurderer på dele af den nye danske Airbnb-lovgivning, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne