Udlejningstjenesten Airbnb har fremlagt deres overnatningstal for Amsterdam, og de viser, at brugerne havde 800.000 besøgende i 2017. Besøgene varede i gennemsnit 3,4 dage. Det er næsten dobbelt så mange dage, som det typiske hotel i Amsterdam.  Det fortæller analysevirksomheden Ecorys ifølge DutchNews.nl.

Tallene viser, at Airbnbs 19.000 udlejere i den hollandske storby i gennemsnit udlejede værelser eller deres ejendom 132 nætter i løbet af året, skriver Hotelmarketing.com.

Bystyret i Amsterdam har i denne forbindelse annonceret en øget regulering af udlejningsportalen. Politikerne vil blandt andet forbyde Airbnb i byens tre centrale områder, heriblandt Red Light District, for at undgå social ulighed og massive boligprisstigninger.

Til næste år bliver reglerne tilmed ændret for antallet af dage private må udleje deres bolig, så der kommer et loft på 30 dage.

Airbnb er kommet under fornyet pres på begge sider af Atlanten

I Canada har bystyret i Toronto efter næsten to års vundet rettens ord for at de vedtagne stramninger af regler for privat korttidsudlejning af helårsbolig er lovlige. De nye regler fastsætter at udlejer skal registrere boligen, hvor værelser udlejes, at udlejer skal være bosiddende i boligen, hvor private værelser udlejes, samt at der ikke må udlejes flere end tre værelser ad gangen. Det skriver The Guardian.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne