Udlejningstjenesten Airbnb har fremlagt deres overnatningstal for Amsterdam, og de viser, at brugerne havde 800.000 besøgende i 2017. Besøgene varede i gennemsnit 3,4 dage. Det er næsten dobbelt så mange dage, som det typiske hotel i Amsterdam.  Det fortæller analysevirksomheden Ecorys ifølge DutchNews.nl.

Tallene viser, at Airbnbs 19.000 udlejere i den hollandske storby i gennemsnit udlejede værelser eller deres ejendom 132 nætter i løbet af året, skriver Hotelmarketing.com.

Bystyret i Amsterdam har i denne forbindelse annonceret en øget regulering af udlejningsportalen. Politikerne vil blandt andet forbyde Airbnb i byens tre centrale områder, heriblandt Red Light District, for at undgå social ulighed og massive boligprisstigninger.

Til næste år bliver reglerne tilmed ændret for antallet af dage private må udleje deres bolig, så der kommer et loft på 30 dage.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA: ”Politikere har knap taget første skridt med Airbnb-lov”

Den nye Airbnb-lovgivning skaber langtfra lige konkurrence mellem hoteller og Airbnb-udlejere. Sådan lyder det fra HORESTA-direktøren Katia K. Østergaard i et debatpanel på netmediet Altinget.dk, hvor blandt andre Københavns overborgmester Frank Jensen og Airbnbs landeansvarlige er blevet inviteret til at deltage.

HORESTA-medlemmer præsenterede minister for erhvervets udfordringer

Hvad fylder hos de virksomhedsledere og forretningsindehavere, som driver hoteller, restauranter, catering- og rengøringsvirksomheder i Danmark? Det fik økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille et stærkt indtryk af, da HORESTA havde inviteret til rundbordssamtale.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne