Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Receptionsklokkerne ringer for hotelbranchen, der står midt i en akut mangel på arbejdskraft. Det tvinger flere hoteller til at skrue ned for aktiviteterne, og især i højsæsonerne kniber det med at skaffe hænder nok.

HORESTA peger desuden på, at der er planer om at etablere knap 8.000 nye hotelværelser landet over i de kommende år. Så der bliver hårdt brug for mere arbejdskraft - og gerne en kvalificeret en af slagsen.

Det kan 23-årige Maiken Møller være med til at afhjælpe. Hun har netop afsluttet receptionistuddannelsen, og til april begynder hun på tjeneruddannelsen på Hindsgavl Slot i det nye HOTA, Hotel Training Academy - hvor hun skal i en god, gammeldags mesterlære.

”Jeg er ikke sikker på, jeg var blevet i branchen kun med min receptionistuddannelse, men med HOTA-programmet kan jeg godt forestille mig at blive her resten af livet,” siger Maiken Møller.

HOTA er et samarbejde mellem HORESTA, erhvervsskolen College360 i Silkeborg, hvor skoleforløb tages, samt konsulent- og uddannelseshuset, Asnæs og Vangstrup, der står for lederdelen.

Log ind