Det kan mærkes i den danske hotelbranche, at det danske sommervejr i år allerede indfandt sig i en rekordvarm maj måned. Hotelkæden Small Danish Hotels har oplevet en stigning på hele 70 pct. siden sidste år på samme tidspunkt i hotelbookinger rundt på deres danske hoteller, kroer og slotte.

”Prognoserne for sommeren er brandvarme. Målt på antallet af bookinger til ophold i juni, juli og august er vi langt foran sidste år, og vi skal mange år tilbage for at få øje på stigninger, der kan måle sig med dem, vi oplever lige nu,” siger direktør for Small Danish Hotels Jørgen Christensen.

Det er højst sandsynligt det rekordvarme vejr i maj, der har medvirket til de mange hotelbookinger på landets hoteller.

Har du fået læst?

Økonom: Fem gode råd til nye restauratører

At realisere en drøm om at åbne en restaurant kræver både vilje og dygtighed. Helt grundlæggende er det de færreste selvstændige i caféer og mindre restauranter, der holder sig inden for en 37 timers arbejdsuge. Det siger cheføkonom Jonas Kjær, HORESTA:

Rekordår for hotellerne trods fald i antallet af briter

Det danske hotelmarked nåede i 2018 nye højder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Markedet nåede næsten 16 mio. hotelovernatninger, og det er mere end 450.000 flere end i 2017. Væksten kommer særligt fra lande som USA, Tyskland og Finland, mens briterne trækker i den anden retning.
I HORESTA glæder man sig over, at erhvervets vækst er spredt ud på mange stærke markeder, hvilket gør det mindre udsat, når for eksempel Brexit-forhandlinger påvirker briternes rejseiver.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne