Maj og starten af juni var rekord varm, og det er ikke kun termometeret, der har været rødglødende. Det samme kan siges for telefoner og hjemmesider for de danske kroer og hoteller i kæden Small Danish Hotels.

Sammenligner man med sidste år er antallet af danskernes sommerbookinger på kædens hoteller steget med 71 pct. Og vejret spiller en central rolle, lyder det fra direktør i Small Danish Hotels, Jørgen Christensen.

"Det er ikke noget nyt, at mange danskere helst holder ferie inden for landets grænser - men tendensen har været stigende. Det skyldes forhold som finanskrisen, større fokus på aktiv naturferie samt det voksende trusselsbillede internationalt. Men der er ingen tvivl om, at den stigning, vi oplever nu, i høj grad er antændt af forårets varmerekord," forklarer han.

Farten aftager for danske hoteller

Der er stadig vind i sejlene for den danske hotelbranche, hvor især flere udenlandske gæster blæser overnatningstallene i den rigtige retning.

Russiske turister vender tilbage

Øget levestandard i Rusland op gennem 00’erne gav et boom i russiske turistovernatninger på dansk jord. Fra 2005 til 2013 mere end fordobledes antallet, men Vestens sanktioner mod Rusland førte til en hård opbremsning med kraftigt fald i overnatningstallene for 2014, 2015 og 2016.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne