Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Med Skagen i spidsen er turismen i toppen af Danmark en solid vækstskaber for Frederikshavn Kommune. Samlet tegner den nordjyske populærdestination sig for flere end 1,4 millioner kommercielle overnatninger, og de mange gæster genererer hvert år en omsætning på 2 milliarder kroner.

”Turismen bidrager markant til den kommunale vækst, men gæsterne kommer altså ikke af sig selv. Derfor har vi sat ambitiøse mål for turismen og yder hver dag en kæmpe indsats for at tiltrække endnu flere gæster. Derfor kom den historisk regnfulde sommer sidste år heller ikke til at betyde mere end en minimal tilbagegang i overnatningstallet fra 2016 til 2017, som mest af alt skyldes et fald på det meget vejrafhængige campingområde. Til gengæld har vi set en fornuftig fremgang på hotel- og feriehusområdet,” siger direktør i Turisthus Nord, René Zeeberg.

En sund udvikling i turismen er en væsentlig faktor for det nordjyske erhvervsliv. Ikke mindst i Skagen, hvor 80 procent af forretningerne er direkte forbundet med turismen. For hver gang turisterne lejer et hotelværelse, spiser en is eller går på museum, skaber de aktivitet, omsætning og arbejdspladser. Og der er tilmed tale om arbejdspladser, som ikke kan flyttes ud af landet. Sammen med Frederikshavn og Sæby skaber turismen i Skagen årligt 2.500 arbejdspladser.

Log ind