Danskerne har aldrig spist mere ude, og omsætningen i restauranterne stiger markant. Alligevel vokser antallet af spisesteder, som går konkurs. Konkurrencen er intens, og flere vil bukke under i de kommende år.

”Konkurrencen i branchen er utrolig hård, og derfor er det uundgåeligt, at nogle må lukke. Der er mange lykkeriddere, der forsøger sig i et voksende marked, fordi de tror, det er nemt at drive et spisested. Det er det bare ikke,” siger Katia Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Hun tilføjer, at der også er etablerede restauranter, som går konkurs, fordi der hele tiden kommer nye til, som gør det godt.

”Det er ikke nok at være god til at lave mad. Man skal være knivskarp på koncept og økonomi,” siger Katia Østergaard.

Læs hele historien her.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne