Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitDenmark er netop udkommet med den årlige analyse af danskernes ferieadfærd, kendskab og opfattelse af danske og udenlandske feriedestinationer. Analysen indikerer en stigende tendens blandt danskerne til at holde kyst- og naturferie i Danmark.

Undersøgelsen viser, at 62 pct. af de danskere, der var på ferie i 2017, holdt én eller flere ferier i Danmark, og det er en markant stigning siden 2016, hvor det samme gjaldt for 56 pct. De næstmest besøgte lande i 2017 – med en betydeligt lavere andel – er Tyskland (23 pct.) og Spanien (18 pct.).

I forlængelse heraf kan nævnes, at danskerne gennemsnitligt har holdt det samme antal ferier i 2017 som i 2016.

”Danmark er danskernes foretrukne destination, og vi er glade for den popularitetsstigning, som vi kan aflæse i årets analyse. Det er meget opmuntrende, og det tyder også på, at de store, fælles indsatser - som fx den fælles markedsføringskampagne ”Elsker Danmark”, der lige nu kører for tredje år i træk og realiseres i samarbejde med mere end 20 danske destinationer og turismeaktører - har en positiv effekt,” siger Sisse Wildt, kommunikationschef i Dansk Kyst- og Naturturisme.

Læs Dansk image- og potentialeanalyse.

Log ind