I 2017 åbnede omkring 20 nye restauranter i Aarhus, mens cirka 10 måtte dreje nøglen om. Det er blot fem måneder siden, avisen kunne præsentere den statistik. I skrivende stund er der allerede siden da åbnet, eller er ved at blive åbnet, yderligere 15 nye restauranter, mens Aarhus på samme vis har sagt farvel til cirka det halve af det tal i årets godt fem første måneder.

Detailchef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, Frank Heskjær, mener, det især er de etablerede kæder, og især fra København, der har fået øjnene op for Aarhus. Også HORESTA kan skrive under på stor fremgang i Aarhus.

”Vi kan tydeligt mærke en stigende interesse i og for Aarhus”, siger HORESTAs medlemschef Nadeem Wasi, og fortsætter:

”Vi kan se det på overnatninger, der bare er konstant stigende, og vi kan se det på en signifikant interesse for byen, efter den var europæisk kulturhovedstad sidste år. Det er uden tvivl, at flere uden for Danmark er blevet opmærksom på byen, men også nationalt er der en stigende interesse qua byens størrelse og beliggenhed. Og af samme grund har alle de større restaurantkæder Aarhus med i deres strategiplan - se endda finske Classic Pizza Restaurant, som valgte Aarhus som deres første destination uden for Finland.”

Har du fået læst?

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Aarhus’ bedste spisesteder skal kåres

Mediet i Smag Aarhus har igen sat sig for at finde de bedste spisesteder og smagsoplevelser i byen. Der vil blive kåret vindere af Smagprisen 2018 i hele syv kategorier.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne