En ny 'Udviklingsplan for Vestkysten' skal løft regionens turisme frem mod 2025. I Blåvand har man dog det til fælles med de udenlandske turistområder, at de lokale allerede er begyndt at protestere mod masse- og overturismen.

Pensioneret ingeniør Knud Johansson er en af de Blåvand-indbyggere, som mener, at den lille by ikke kan klare flere turister:

”Situationen er tilspidset, efter at vi har fået Tirpitz, som vi er mægtig glade for, men det nye museum bragte yderligere 180.000 til området i sidste halvår af 2017, hvilket resulterede i frygtelige infrastrukturelle problemer. De fleste, som besøger Tirpitz, skal også en tur til Blåvand med stranden og fyret”.

Knud Johansson spår, at situationen bliver endnu værre, fordi sommerhusudlejerne bygger større og større sommerhuse, så der kan presses flere og flere overnattende turister ind. Han fortæller om sommerhuse med 10-24 sengepladser og sågar et med 38 senge, som han beskriver som en lejrskole.

Læs hele historien her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Plads til private udlejere: Flere dage til Airbnb-udlejning i Herning

Med Airbnb benytter flere og flere sig af muligheden for at udleje deres private bolig - således også i Herning. Hidtil har det været tilladt i op til 70 dage om året, men med den nye såkaldte Airbnb-lov gav Folketinget denne sommer mulighed for at sætte tallet op til 100, skriver Herning Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne