En ny 'Udviklingsplan for Vestkysten' skal løft regionens turisme frem mod 2025. I Blåvand har man dog det til fælles med de udenlandske turistområder, at de lokale allerede er begyndt at protestere mod masse- og overturismen.

Pensioneret ingeniør Knud Johansson er en af de Blåvand-indbyggere, som mener, at den lille by ikke kan klare flere turister:

”Situationen er tilspidset, efter at vi har fået Tirpitz, som vi er mægtig glade for, men det nye museum bragte yderligere 180.000 til området i sidste halvår af 2017, hvilket resulterede i frygtelige infrastrukturelle problemer. De fleste, som besøger Tirpitz, skal også en tur til Blåvand med stranden og fyret”.

Knud Johansson spår, at situationen bliver endnu værre, fordi sommerhusudlejerne bygger større og større sommerhuse, så der kan presses flere og flere overnattende turister ind. Han fortæller om sommerhuse med 10-24 sengepladser og sågar et med 38 senge, som han beskriver som en lejrskole.

Læs hele historien her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Verdens største ungdomsorganisation kalder til kongres i Aarhus

Mere end 1500 delegerede i alle aldre, som arbejder med børn og unge verden over, sætter i 2022 kursen mod Aarhus, når byen danner rammen om endnu en international begivenhed. Omdrejningspunktet er børn og unges vilkår og muligheder i det globale samfund, når YMCAs verdensrådsmøde afholdes i sommeren 2022. Det er KFUM og KFUK i Danmark, som byder velkommen, og Aarhus er netop blevet valgt som værtsby. Mødet, der afholdes hvert fjerde år, sætter ligeledes fokus på frivillighed og bæredygtighed.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne