En ny 'Udviklingsplan for Vestkysten' skal løft regionens turisme frem mod 2025. I Blåvand har man dog det til fælles med de udenlandske turistområder, at de lokale allerede er begyndt at protestere mod masse- og overturismen.

Pensioneret ingeniør Knud Johansson er en af de Blåvand-indbyggere, som mener, at den lille by ikke kan klare flere turister:

”Situationen er tilspidset, efter at vi har fået Tirpitz, som vi er mægtig glade for, men det nye museum bragte yderligere 180.000 til området i sidste halvår af 2017, hvilket resulterede i frygtelige infrastrukturelle problemer. De fleste, som besøger Tirpitz, skal også en tur til Blåvand med stranden og fyret”.

Knud Johansson spår, at situationen bliver endnu værre, fordi sommerhusudlejerne bygger større og større sommerhuse, så der kan presses flere og flere overnattende turister ind. Han fortæller om sommerhuse med 10-24 sengepladser og sågar et med 38 senge, som han beskriver som en lejrskole.

Læs hele historien her.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne