Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Selv om sommeren ligger lige om hjørnet, er mange tyskere først nu ved at booke sommerferien. Det viser tal fra Den Tyske Rejseanalyse. Analysen viser, at bookingmønsteret de senere år er ændret, og flere og flere tyskere først beslutter sig for at rejse til Danmark 1-3 måneder før afrejse. Samtidig er der lidt færre, der booker sommerferien tidligt.

Men selv om 2018 startede godt for dansk turisme, ligger resten af året på nuværende tidspunkt 5 procent under sidste år, hvad angår tyske bookinger af feriehusene, viser tallene fra Danmarks Statistik. Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler at blive lejet godt 14.000 husuger til tyskerne, hvis året skal nå samme niveau som sidste år.

Når tyskerne ikke i samme grad efterspørger Danmark, hænger det blandt andet sammen med, at tyskerne ifølge Den Tyske Rejseanalyse igen søger mod Sydeuropa.

”Tyskernes interesse for de sydeuropæiske destinationer har gennem flere år været faldende. I stedet har de vendt blikket mod nord, og det er blandt andet kommet Danmark til gode. Men tendensen er nu ved at vende, og tyskerne rejser igen i stigende grad til Tyrkiet, Grækenland og Egypten,” siger VisitDenmarks markedschef i Tyskland, Mads Schreiner.

Log ind