Hvis sommerferien går til Venedig, skal man tænke sig om en ekstra gang, inden man smider blusen, dypper fødderne i kanalen eller vælger at blive stående lidt for længe på en af de mange broer i kanalbyen.

Et nyt korps af 15 turistvagter skal nemlig sikre, at turisterne følger reglerne, så den italienske turistmagnet kan bevare sin renlighed, men også for at højne sikkerheden og "offentlig hygiejne," som myndighederne oplyser på sin hjemmeside.

Og der følger bøder med, hvis man overtræder reglerne. Hvis man sætter sig ned omkring Markuspladsen eller går ned ad gaden i bikinitop, koster det næsten 1.500 kroner. Og rigtig dyrt bliver det, hvis man vil køles ned i sommervarmen og hopper i kanalen - så kan det ende med en bøde på 3.350 kroner.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne