Turisterne strømmer til Danmark, og det skæpper godt i kassen hos landets butikker, hoteller og restauranter.

Gennem de seneste år har turisternes forbrug herhjemme været stærkt stigende. Ifølge Danmarks Statistik steg de udenlandske turisters forbrug med ca. 43 pct. fra 2009 til 2017.

Alene i fjor brugte udenlandske turister 50,5 mia. kroner, mens de besøgte Danmark. Årsagen skyldes bl.a., at flere og flere købestærke turister finder vej til Danmark.

”Danmark er generelt blevet et mere populært land at bruge penge i. Vi har især set en stigende andel af kinesiske turister og de er med til at drive forbruget op herhjemme,” siger Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonomi i Danske Bank.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne