Turisterne strømmer til Danmark, og det skæpper godt i kassen hos landets butikker, hoteller og restauranter.

Gennem de seneste år har turisternes forbrug herhjemme været stærkt stigende. Ifølge Danmarks Statistik steg de udenlandske turisters forbrug med ca. 43 pct. fra 2009 til 2017.

Alene i fjor brugte udenlandske turister 50,5 mia. kroner, mens de besøgte Danmark. Årsagen skyldes bl.a., at flere og flere købestærke turister finder vej til Danmark.

”Danmark er generelt blevet et mere populært land at bruge penge i. Vi har især set en stigende andel af kinesiske turister og de er med til at drive forbruget op herhjemme,” siger Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonomi i Danske Bank.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne