Restauranterne har flere gæster, de bliver længere og køber mere. Hedebølgen fylder bordene op med danske og udenlandske gæster, og de mindre hoteller melder om flere sommerbookinger end sidste år.

”Varmen giver flere turister, og flere danskere bliver hjemme frem for at tage til Grækenland eller Spanien”, siger politisk rådgiver Helle Eckeroth i HORESTA.

Desuden har restauranter med udeservering mulighed for at udnytte udendørsarealerne med sommerens varmegrader, og generelt har tjenerne og kokkene rigtigt travlt.

”Det er svært at sammenligne gourmetrestauranter og fastfoodkæder. Men vi får meldinger fra mange forskellige segmenter om, at sommervejret bidrager til travlheden”, siger Helle Eckeroth.

Tredjedelsregel: Sælger I til detail eller andre virksomheder?

Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder eller fast frokostordning til en virksomhed? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne