Restauranterne har flere gæster, de bliver længere og køber mere. Hedebølgen fylder bordene op med danske og udenlandske gæster, og de mindre hoteller melder om flere sommerbookinger end sidste år.

”Varmen giver flere turister, og flere danskere bliver hjemme frem for at tage til Grækenland eller Spanien”, siger politisk rådgiver Helle Eckeroth i HORESTA.

Desuden har restauranter med udeservering mulighed for at udnytte udendørsarealerne med sommerens varmegrader, og generelt har tjenerne og kokkene rigtigt travlt.

”Det er svært at sammenligne gourmetrestauranter og fastfoodkæder. Men vi får meldinger fra mange forskellige segmenter om, at sommervejret bidrager til travlheden”, siger Helle Eckeroth.

Trend: Sådan ser fremtiden ud for råvarer i storbyen

Værdien er dobbelt. Man får helt friske råvarer produceret lokalt, så mindskes transporten, og det er endvidere også muligt at få lokale råvarer og diverse microgreens, der normalt ikke dyrkes i området.

Skal hoteller selv køre taxa med gæsterne?

Der er for lang ventetid på taxa, især uden for de større byer, skriver Erhverv+ Fyn. Og problemet er den nye taxalov, som har gjort det uattraktivt at køre taxature uden for byerne, hvor de fleste kunder er.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne