Gemmer restauranter og cafeer bevidst kontrolrapporter med sure smileyer af vejen, eller er det sjusk? Smileyer skal ifølge reglerne offentliggøres på serveringsstedets hjemmeside, men det går tit i glemmebogen, viser Berlingskes gennemgang.

Gennemgangen viser, at syv ud af 17 serveringssteder med sur smiley ikke linker til Fødevarestyrelsens seneste kontrolrapport.

Blandt serveringsstederne i opgørelsen er der ingen af HORESTAs medlemmer, men på restaurationsbranchens vegne siger Tine Skriver, der er Fødevarechef i HORESTA:

”Regelsættet skal overholdes. Sådan er det. Så kan man gætte på, hvorfor der er dobbelt så mange blandt dem med sur smiley, som ikke linker til Fødevarestyrelsens kontrolrapport fra deres hjemmeside. Vi har fulgt og været med i udviklingen af smileyen i de 17 år, den har eksisteret, og vi har rådgivet og understreget over for vores medlemmer, at det er altafgørende at efterleve reglerne om at offentliggøre kontrolresultaterne. Vi informerer dem desuden løbende om nye regler til vores medlemmer,” siger Tine Skriver.

180 danskere syge efter at have spist franske østers

Siden begyndelsen af januar har Fødevarestyrelsen modtaget flere enslydende meldinger fra fødevaremyndigheder rundt om i Europa. Franske myndigheder vurderer ifølge styrelsen, at årsagen kan være overløb af spildevand til østersbanker langs den franske kyst mod Atlanterhavet, skriver Ritzau ifølge Berlingske.

Burgerkæde om ”dansk” kød: Det var en fejl

Den tilsynsførende fra Fødevarekontrollen havde gang i kuglepennen, da kontrollen i begyndelsen af december var forbi det populære burgersted i København Den Originale Burgerrestaurant, skriver BT.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne